چرا باردار نمی‌شوم؟

5
(4)

چرا باردار نمی‌شوم؟

شاید پاسخ این سوال خیلی آسون باشه: چون خیلی وقت نیست اقدام کردی!

اولین چیزی که باید در نظر بگیرید اینه که قرار نیست به محض اینکه تصمیم به باردار شدن گرفتید، باردار بشید! زیرا همه زوج ها فورا باردار نمی‌شن.
شانس بارداری در هردوره فقط ۲۰ درصده!
پس شما زمانی باید به پزشک یا ماما مراجعه کنید که :
بیشتر از ۳۵ سال سن دارید و حداقل ۶ ماه منتظر باردار شدن هستید.
یا اینکه
کمتر از ۳۵ سال سن دارید و حداقل یکساله که منتظر باردار شدن هستید.

ناباروری مردانه:
با اینکه بسیاری از خانم‌ها فکر می‌کنن علت ناباروری به اون‌ها مربوطه، اما این مسئله همیشه درست نیست. در حدود یک سوم موارد، مردها نابارور هستن.
ناباروری مردان میتونه چندین علت داشته باشه:

  • تعداد پایین اسپرم
  • تحرک پایین اسپرم
  • انسداد لوله های وازودفران
  • اختلال در نعوظ
  • یکی از رایج ترین مشکلات اسپرم، «واریکوسل» یا به عبارت ساده‌تر ورم رگ‌های تخلیه بیضه است. این بیماری قابل درمانه و درمان اون شانس بارور شدن رو افزایش میده.

اختلال در تخمک گذاری:
برای باردار شدن، بدن باید طی پروسه ای که تخمک گذاری نامیده میشه تخمک آزاد کنه. تخمک گذاری به تعادل هورمونی نیاز داره و این پروسه به راحتی مختل میشه. اختلالات تخمک گذاری علت اصلی ۲۵ درصد موارد ناباروری هست. بیشتر این اختلالات رو میشه با یک آزمایش خون ساده تشخیص داد.

اختلال غده هیپوفیز:
غده هیپوفیز مسئول تولید و تنظیم تعداد زیادی از هورمون ها در بدن هست. هیپوفیز پُرکار یا کم کار می‌تونه تعادل هورمون ها رو به هم ریخته و موجب ناباروری بشه.

افزایش پرولاکتین:
پرولاکتین اضافی تولید استروژن رو کاهش میده و ممکنه موجب ناباروری بشه.

سندرم تخمدان پلی کیستیک:
این سندرم ممکنه روی تخمک گذاری تاثیر گذاشته و موجب ناباروری بشه.
یکی از علل اصلی ناباروری در خانم‌ها همین بیماری هست که با تغییر سبک زندگی، کاهش وزن و مصرف دارو زیر نظر پزشک میشه تا حدودی اون رو درمان کنید.
(خانم‌هایی که مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند، باید زودتر از افراد عادی که گفته شد جهت درمان ناباروری به پزشک مراجعه کنند)

نارسایی زودرس تخمدان:
این وضعیت ممکنه به علت واکنش خودایمنی یا فقدان زودرس تخمک‌ها در تخمدان باشه. هنگامی که تخمدان تخمک تولید نکنه، تولید استروژن در خانم‌های زیر ۴۰ سال کاهش پیدا میکنه.

بسته شدن لوله های فالوپ:
انسداد لوله های فالوپ ممکنه به علت بیماری التهابی لگن یا جراحی لگن به ویژه در بارداری خارج رحمی اتفاق بیفته. در بسیاری از موارد پزشک میتونه لوله رو باز کرده و شانس باروری رو افزایش بده.

اندومتریوز:
این بیماری معمولا تا وقتی که مشکل ناباروری ایجاد نشه ناشناخته می‌مونه. اندومتریوز یعنی بافت اندومتریال رحم در جایی خارج از رحم رشد کنه.

بالا رفتن سن:
هرچه سنتون بیشتر بشه (بالای ۳۵ سال) احتمال ناباروری افزایش پیدا میکنه.

مشکلات پزشکی کشف نشده:
گاهی اوقات هیچ دلیل خاصی برای ناباروری وجود نداره! توجه داشته باشید که مصرف دارو یا الکل و سیگار کشیدن روی توانایی شما برای باردار شدن و داشتن بارداری سالم تاثیر میذاره. مواد مخدر مثل کوکائین و ماریجوانا روی کیفیت و تعداد اسپرم تاثیر منفی داره. تنباکو و الکل باعث کاهش شانس باردار شدن و افزایش خطر سقط جنین میشه. مصرف زیاد کافئین، سبک زندگی ناسالم و قرار گرفتن در جکوزی و سونا (برای مردان) نیز با ناباروری مرتبط هست.

این مطلب چقدر براتون مفید بود؟

روی قلب‌ها کلیک کنید تا امتیاز بدین!

میانگین امتیاز کاربران 5 / 5. تعداد امتیازها: 4

هنوز هیچ امتیازی داده نشده! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دین.

متاسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

بهمون اجازه بدین بهبودش بدیم!

بهمون بگین که چطور می‌تونیم این مطلب رو بهتر کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید