نشانههای شروع دوران یائسگی
یائسگی یا منوپوز یعنی اینکه یک خانم یک سال از آخرین پریودش گذشته باشه و توی این یک سال اصلا پریود نشه. این موضوع معمولا در سنین ۴۵ تا ۵۵ سالگی اتفاق میفته، اما بطور میانگین در ۵۱ سالگی احتمالا یائسگی رخ میده. اگر زیر ۴۰ سال این اتفاق بیفته، بهش میگن یائسگی زودرس! مهمترین عامل اون ارث و ژنتیک هست، یعنی شما معمولا در همون سنی که مادر یا خواهر شما یائسه شده ،یائسگی رو تجربه میکنید.
در ادامه به 5 نشانه از شروع یائسگی و عوارض این دوران اشاره می کنیم:
- قاعدگی نامنظم: اختلال توی سیکل قاعدگی و خونریزی های نامنظم و دیر به دیر پریود شدن از اولین نشانه های این عارضه س.
- گُر گرفتگی: در طول اولین سال و بعد از آخرین عادت های ماهیانه اتفاق می افته که بدلیل نوسانات هورمونی و بیوشیمیایی هست و بیشتر شب ها و در طول خواب شما رو اذیت میکنه.
- خشکی و ا ژ ن: به علت کاهش سطح هورمون استروژن بافت و ا ژ ن دچار خشکی و نازکی میشه که باعث درد حین نزدیکی و علائم ادراری مثل سوزش ادرار میشه.
- کاهش باروری: کاهش هورمون استروژن ،نامنظم شدن تخمک گذاری و اختلال قاعدگی باعث کم شدن قدرت باروری میشه.
- تغییرات خلق و خو: احساس خستگی، بی قراری و بی حوصلگی و تغییرات خلق و خو که ناشی از تغییرات سطح هورمون ها ممکنه بوجود بیاد.
توی دوران یائسگی چه کارهایی باید انجام بدم؟
همونطور اشاره شد، دوران یائسگی میتونه با عوارض ناراحت کننده ای مثل گُرگرفتگی های شبانه، خشکی و ا ژ ن، تغییرات خلق و خو، دردهای استخوانی و کاهش میل ج ن س ی همراه باشه. شما میتونید با انجام یکسری کارهای ساده عوارض این دوران رو کم کنید، مثل:
- ورزش منظم و پیاده روی: اگر مشکلاتی مثل پادرد و کمردرد دارید و نمیتونید پیاده روی کنید، ورزش هایی مثل یوگا و تن آرامی بسیار مناسب این دوران هست.
- کنترل وزن: داشتن وزن ایده ال متناسب با قدتون هم عوارض دوران یائسگی رو خیلی کم میکنه و هم از بیماری هایی مثل فشارخون، دیابت و چربی خون جلوگیری میکنه.
- قطع مصرف سیگار و قلیان: مضرات این دوتا برای همه شناخته شده ن! پس اصلا دنبالش نرید.
- مصرف مکمل های یائسگی: مثل کلسیم، امگا ۳ و ویتامین دی (مصرف طبق استاندارد و ترجیحا طبق دستورات پزشک)
- مصرف مواد غذایی طبیعی: میوه (میوههایی مثل سیب، انار، گیلاس و آلبالو بسیار مفیدن) و سبزی تازه، ماست، حبوبات بخصوص نخود، عدس و سویا
- داشتن خواب کافی
چکاپ دوران یائسگی
برای چکاپ میتونید به پزشک یا مامای خودتون مراجعه کنین. معاینه خودآزمایی پستان رو فراموش نکنید. یک روز مشخص در ماه رو انتخاب کنید و خودآزمایی پستان رو حتما انجام بدید و در صورت بروز هرگونه تغییر در پستان ها به پزشک یا ماما مراجعه کنید. از سن ۴۰ سالگی به بعد هر دو سال باید ماموگرافی پستان انجام بدین. تست پاپ اسمیر هم خیلی مهمه و بهتره که هر سال انجام بدید. فشار خونتون رو حتما کنترل کنید. بهتره یک آزمایش و چکاپ کلی برای قند و چربی خون هم انجام بدید.
برای از بین بردن عوارض یائسگی یک سری داروهای گیاهی هم وجود داره که حتما باید توسط پزشک یا ماما تجویز بشه.
این مطلب چقدر براتون مفید بود؟
روی قلبها کلیک کنید تا امتیاز بدین!
میانگین امتیاز کاربران 5 / 5. تعداد امتیازها: 2
هنوز هیچ امتیازی داده نشده! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز میدین.
متاسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!
بهمون اجازه بدین بهبودش بدیم!
بهمون بگین که چطور میتونیم این مطلب رو بهتر کنیم؟